Bedrijfstrainingen

Voor werkgevers is het belangrijk dat hun medewerkers op afgesproken tijden aan het werk zijn. Ziektes en blessures verhinderen dit en zijn naast een kostenpost ook een belemmering in de voortgang van het werk. Het is dus belangrijk dat er op de werkvloer gezonde, fitte en energieke werknemers te vinden zijn.

Om te komen tot een zo laag mogelijk ziekteverzuim zijn steeds meer werkgevers zich bewust van hun eigen mogelijkheden daar een bijdrage aan te leveren. In eerste instantie dienen de arbeidsomstandigheden op orde te zijn. De wetgeving daaromtrent is helder en voorziet in een stuk veiligheid en preventie op allerlei terreinen. Daarnaast worden er steeds meer mogelijkheden gecreëerd om sport en beweging binnen of buiten het bedrijf aan te bieden.


“Alleen ben je sneller, samen ben je beter”


Ziekteverzuimpreventie

Werknemers kunnen uitvallen door stressverschijnselen, problemen op de werkvloer of aspecifieke klachten. Wanneer je dit als werkgever of leidinggevende opmerkt kun je als preventiemaatregel, runningtherapie inzetten.

Vooral bij beginnende klachten kan hardlopen een belangrijk middel zijn om het hoofd te bieden aan stress en het helpt om op een andere manier naar problemen te kijken.

Runningtherapie voor werknemers kan worden ingezet tijdens werkuren of na afloop. Middagpauzes kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om te trainen (indien er een mogelijkheid is om na afloop te douchen) en in die zin is het voor werkgevers een prima middel om werknemers aan te bieden.


Re-integratie

Tijdens een herstelperiode kan runningtherapie worden ingezet om weer te wennen aan fysieke inspanning. Er zijn nauwelijks contra-indicaties voor runningtherapie, er kan op elk niveau worden ingestapt en iedereen kan (reële) doelen stellen en behalen. Het is een manier om gedisciplineerd met een trainingsprogramma aan de slag te gaan, de trainer begeleidt tijdens de gezamenlijke training en coacht en stimuleert het zelfstandig uit te voeren programma.

Voor zowel werkgever als werknemer is runningtherapie een waardevol middel om in te zetten bij re-integratie. Gestructureerd bewegen maakt je fitter, geeft minder kans op welvaartsziektes en houdt je dus langer en gezonder aan het werk.

Ondersteuning van een re-integratieproces middels runningtherapie kan in overleg met bedrijfsarts of arbodienst worden opgesteld.


Teambuilding

Personeelsactiviteit / teambuilding

Wanneer je je medewerkers een extra impuls wilt geven om te bewegen en op deze manier voor een fitte en gezonde ‘ploeg’ wilt zorgen dan is groepstraining een prima optie. Voor, tijdens of na werktijd is het mogelijk met een groep (collega’s) te trainen onder deskundige begeleiding. Door het variabel uitvoeren van de ‘opdrachten’ is het prima mogelijk om, ondanks verschillende niveaus tegelijkertijd een training te volgen.

Samen buiten trainen kan prima ingezet worden op dagen dat je aan teambuilding werkt. Opdrachten uitvoeren in het bos of op een atletiekbaan maakt dat je moet samenwerken met je maatjes en dat vertaalt zich gemakkelijk naar werksituaties.

In overleg zijn diverse opties mogelijk. Een korte kennismakingscursus met hardlopen, structurele training en alles daar tussenin is mogelijk.

Voor meer informatie en overleg kunt u contact opnemen via het contactformulier of telefonisch via 06 – 12 57 48 29.

 

 


Hardloophelden

Wij bieden een uniek programma waarbij hardlopen wordt ingezet om zakelijke doelen te behalen. Samen met Marieke Borkus maak ik een programma op maat, klik hier voor de website en lees alles over dit concept!

Wij geloven dat:

  • Teams groeien door elkaar te inspireren en motiveren
  • Grenzen opzoeken een sterke gemeenschappelijke deler is
  • Iedereen kan hardlopen!
  • Buiten aan de slag gaan goed is voor de creativiteit
  • Mensen worden gedreven door pijn en plezier
  • Vitale teams succesvoller zijn