We gaan weer iets geks doen: nachtloop op 21 april!

Geplaatst op

Op een vroege ochtend staan zeven hardlopers aan de voet van de grootste duin van Nederland. Het zijn vooral beginners. Vier uur later komen ze via dezelfde duin de bewoonde wereld weer in. In de tussentijd hebben ze hardgelopen, van het donker naar licht en in stilte. Geen van hen had gedacht dat zomaar, met nauwelijks training, te kunnen.

Bovenstaand stukje uit het boek ‘Het blauwe uur’ van Hans Koeleman was de inspiratie om een loop te organiseren die begint in het donker om vervolgens naar het licht toe te lopen. Een tocht voor zowel hardlopers als wandelaars, iedereen is welkom!

Op zondagochtend om 05:00 uur starten we vanuit het clubhuis van roeivereniging ‘Aross’, klik hier voor de routebeschrijving. We lopen naar de Maas en blijven vervolgens op de dijk, richting Empel. Na anderhalf uur keert iedereen om en loopt dezelfde route terug. Het maakt niet uit hoever je op weg bent, of je rent of wandelt of allebei, je gaat gewoon dezelfde weg terug. Om 06:30 uur komt de zon op en loop je letterlijk het licht in.

Onderweg vind je een waterpost. Hier kun je gezellig even uitrusten voordat je weer verder op pad gaat.

Je betaalt een bijdrage van 10 euro voor het goede doel: Stichting Friends of Kurland. Na afloop hebben we koffie, thee en een krentenbol voor je klaar staan.

Belangrijk: je loopt op eigen verantwoordelijkheid, veiligheidsvest is verplicht en lampjes zijn gewenst. Inschrijven is niet nodig, je kunt gewoon aansluiten.